Huidtype

Zeer droge of atopische huid

Huidtype

Zeer droge of atopische huid

Een droge huid is een huid met een verzwakte natuurlijke barrière. De huid kan dan minder haar beschermende rol spelen tegen invloeden van buitenaf. Ze heeft het ook moeilijk om haar vochtbalans op peil te houden.

Er zijn verschillende gradaties van droge huid:

Je hebt een droge huid.

Je huid is ruw, geïrriteerd en voelt oneffen aan. Soms heb je last van trekkerigheid of jeuk. Dat kan het hele jaar door zo zijn of alleen in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld in de winter. We bevelen het Dermalex-gamma voor de droge en gevoelige huid aan. Lees hier onze tips.

Je hebt een zeer droge of atopische huid.

Je huid heeft haar elasticiteit en zachtheid verloren. Ze is vaak trekkerig en jeukt. Na het douchen voelt ze erg oncomfortabel aan. Je hebt ook last van droge, rode plekken. Je huid vraagt veel zorg. Het Dermalex-gamma voor de zeer droge en atopische huid is speciaal voor jou ontwikkeld. Heb je eczema? Door je huid te verzorgen met de juiste producten kan je een opstoot van eczema helpen voorkomen . Lees ook onze tips om eczema te verlichten

Onze tips voor de zeer droge of atopische huid.

  1. Gebruik milde doucheproducten. Water droogt de huid uit, zeker als die al zeer droog en verzwakt is. Het zeer belangrijk om bij het douchen milde en hydraterende producten te gebruiken. Verzorg je huid na het douchen met een diep hydraterende crème of lotion.

  1. Heeft je baby een zeer droge huid? Zorg voor een dagelijkse hydratatie om de huid van je baby te versterken. Zorg ervoor dat je milde producten kiest voor de wasmomenten en beperk de tijd in het water.   Heeft je baby eczema dan behandel je die plekjes best met een geschikt product. De Dermalex Baby Eczema crème is speciaal ontwikkeld om de symptomen van eczema bij baby’s te verlichten.

© Dermalex

Online kopen