Huidbehoefte

Eczema bij baby’s

Wat is baby-eczema?

Baby-eczema is een huidaandoening die tot 20% van alle baby’s treft*. Ze krijgen droge, jeukende plekken op het gezicht of op hun armen en benen. Bij kinderen vanaf twee jaar verschuift het eczeem vaak naar de huidplooien, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de ellebogen of in de knieplooien.

De meest voorkomende vorm van eczema bij baby’s en kinderen is atopisch eczema.

Lees meer over eczema.

Wat is de oorzaak van eczema bij baby’s?

Baby-eczema wordt meestal veroorzaakt door een genetisch bepaalde overgevoeligheid van de huid. We hebben het dan over een atopische huid. Een baby met eczema heeft een verzwakte huidbarrière die niet bestand is tegen allergenen en andere irriterende stoffen. Agressieve chemische producten in wasmiddelen, shampoo en andere schuimende producten kunnen dan een opstoot triggeren. Ook speeksel van een kwijlende baby kan eczema geven op de wangen, de kin of de nek. Andere triggers zijn de wrijving van irriterende stoffen zoals wol of het chloor in zwembadwater.

Welke Dermalex-producten gebruiken voor baby-eczema?

De crème Dermalex Baby Eczema heeft een klinisch bewezen doeltreffendheid voor het verlichten van lichte tot matige symptomen van eczema. Bovendien helpt de crème om de natuurlijke huidbarrière te herstellen. Daardoor kan de huid beter vocht vasthouden en irriterende stoffen of allergenen afweren.

*Wollenberg A et al. JEADV 2018; 32, 657-682

Tips

Hoe kan je eczema bij baby’s voorkomen?

De aanleg voor eczema is vaak erfelijk. Jammer genoeg bestaat er nog geen remedie om eczema helemaal te genezen. Gelukkig is het wel mogelijk om de aandoening onder controle te houden door de belangrijkste triggers te vermijden en door de huidbarrière te versterken met de juiste verzorging.

© Dermalex

Online kopen