Huidbehoefte

Zeer droge tot atopische huid

De huid : een natuurlijke barrière

Je huid vormt een natuurlijke barrière tegen de buitenwereld. Ze beschermt je tegen  irriterende stoffen, allergenen, virussen en bacteriën waarmee je elke dag in aanraking komt. Je huid beschermt je ook tegen uitdroging, oververhitting en wrijving. Wanneer de huid gezond is, werkt die bescherming heel goed, maar de huidbarrière is ook kwetsbaar. Daarom is het goed om je huid optimaal te verzorgen en je huidbarrière te versterken. Als je je huid gezond, zacht en soepel wil houden, is hydratatie essentieel.

Wat is een droge huid?

Als de natuurlijke huidbarrière verzwakt of beschadigd is, heeft je lichaam moeite om zijn vochtbalans te behouden. De huid kan onvoldoende vocht vasthouden en droogt uit en je krijgt dus een droge huid. Een droge huid kan schilfertjes, witte plekken (bv ellebogen) of rode, geïrriteerde plekjes vertonen. Op die plaatsen kan de huid ook  ruw en oneffen aanvoelen. Vaak gaat dat samen met een trekkerig gevoel, jeuk en soms zelfs met pijnlijke kloven. Gezien een droge huid ook jeuk kan veroorzaken, heeft men vaak de neiging om te krabben, wat op zijn beurt de huid nog verder kan beschadigen. Dit verhoogt het risico op bijkomende huidinfecties en zelfs eczema.

De verschillende gradaties van een zeer droge tot atopische huid

De huidbarrière kan in meer of mindere mate verzwakt zijn. We spreken over een droge of gevoelige huid als de huid nog onbeschadigd is en zich gemakkelijk kan herstellen met de juiste producten. Een zeer droge of atopische huid is meer beschadigd en heeft specifieke producten nodig. Door een droge huid goed te verzorgen, kan je verdere uitdroging vermijden.

Welke Dermalex-producten zijn geschikt voor een zeer droge tot atopische huid?

Onze Ultra Hydrating Moisturiser is ideaal voor de zeer droge tot atopische huid. Het is klinisch bewezen dat Ultra Hydrating Moisturiser de droge huid herstelt en de huid opnieuw naar een normaal en gezond niveau brengt. Zijn unieke formule hydrateert en versterkt de huidbarrière zo goed dat het zelfs opstoten van eczema voorkomt*. Het Dermalex-gamma voor de zeer droge of atopische huid bevat ook zachte bad- en doucheproducten. Aangezien douchen en baden je huid kan uitdrogen, is het zeer belangrijk om daarvoor producten te gebruiken die geschikt zijn voor de zeer droge tot atopische huid.

*Akerstrom et al, Acta DermVenerol, 2015 (n= 198)

Tips

Verzorg je zeer droge tot atopische huid in een paar stappen

Met enkele eenvoudige gewoonten geef je je droge huid elke dag de juiste verzorging:

  • Gebruik regelmatig een hydraterende crème die ontwikkeld is om de barrièrefunctie van de huid te versterken. Smeer indien mogelijk meerdere keren per dag.
  • Smeer je in elk geval altijd in met een hydraterende crème na een douche of bad.
  • Was je met lauw water en vermijd lange en hete douches of baden.
  • Droog je af door voorzichtig te deppen. Als je wrijft, kan je de huid nog meer irriteren.
  • Vermijd producten die parfum of kleurstoffen bevatten.

© Dermalex

Online kopen