Mijn baby heeft eczema. Wat nu?

Heel veel baby’s hebben eczema. Ongeveer 20% van alle baby’s krijgt ermee te maken*. Er bestaat geen definitieve behandeling tegen eczema maar er zijn wel oplossingen die de symptomen van je baby verlichten. Wees geduldig, het eczema zal waarschijnlijk geleidelijk verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen wanneer je kindje groter wordt. Lees meer over eczema.

Hydrateer de huid van je baby met aangepaste producten. Bij een huid met eczema is de huidbarrière verzwakt. Een goede manier om die te herstellen en te versterken  is door de huid goed gehydrateerd te houden. Heeft je baby eczema dan behandel je die plekjes best met een geschikt product. Het Dermalex-gamma Baby Eczema is speciaal ontwikkeld om de symptomen van eczema bij baby’s te verlichten.

Was je baby met milde, aangepaste producten. Zorg ervoor dat je milde producten kiest voor de wasmomenten en beperk de tijd in het water. Na het wassen droog je de huid van je baby af door voorzichtig met de handdoek te deppen. Daarna smeer je een hydraterend product.

Kies de juiste wasmiddelen. Sommige chemische bestanddelen in wasmiddelen kunnen de huid van je baby extra irriteren. Gebruik producten voor een gevoelige huid en vermijd wasverzachters.

Verlucht je woning en houd de temperatuur van de babykamer op 19°C. Een te hoge temperatuur kan de huid uitdrogen.

Kleed je kindje niet te warm. Transpiratie kan de symptomen van eczema erger maken, vooral de jeuk. Kleed je baby liefst in zachte, katoenen kleertjes en vermijd wol op de huid. Wol kan de huid nog meer irriteren.

Bevochtig de lucht in huis met een luchtbevochtiger, als je die hebt. Je kan ook een water laten koken in een pan zonder deksel, zodat de damp zich in de kamer verspreidt.

Let op allergenen. Een huid met eczema is kwetsbaar en laat makkelijker allergenen door. Die vermijd je dus best zoveel mogelijk. Hoofdkussens en donsdekens die gevuld zijn met dons, kunnen broeihaarden van allergenen zijn. De was droog je beter niet buiten tijdens het pollenseizoen. Geef knuffels en dekentjes regelmatig een schoonmaakbeurt.

Krabt je kind zich?

  • Leid je kind af door zijn of haar aandacht op iets anders te vestigen. Lees een verhaaltje voor of doe samen een spelletje.
  • Als je kind al wat groter is, kan je uitleggen dat krabben de symptomen zal verergeren.
  • Knip de nageltjes kort om te vermijden dat je kind zijn of haar huid beschadigt  door te krabben. Je kan je baby ook wantjes aandoen.

*Wollenberg A et al. JEADV 2016; 30: 729-747

Ontdek Baby Eczema Treatment

  • Behandelt symptomen van eczema: jeuk, roodheid en irritatie
  • Zonder cortisone
  • Geschikt vanaf 8 weken

Bekijk product

© Dermalex

Online kopen