Huidtype

Droge en gevoelige huid

Huidtype

Droge en gevoelige huid

Je hebt een droge huid

Is je huid ruw, geïrriteerd en voel je oneffenheden? Heb je last van trekkerigheid of jeuk? Is je huid schilferig? Dan heb je een droge huid. Een droge huid heeft een verzwakte natuurlijke barrière en biedt een minder goede bescherming tegen invloeden van buitenaf. Ze kan ook moeilijk haar vochtgehalte op peil houden. Daarom is het belangrijk je huid gehydrateerd te houden na het douchen. Lees hier meer over de zeer droge huid.

of een gevoelige huid? 

Reageert je huid erg snel op externe factoren zoals airco, luchtvervuiling, hitte, kou of wind? Kan je het gevoel van wol of kledinglabels niet verdragen? Een gevoelige huid is meestal een droge huid. De uitdrukking ‘gevoelige huid’ is er gekomen doordat we niet allemaal onze symptomen op dezelfde manier interpreteren. Je kan je baseren op het advies voor de droge huid. Je huidbarrière heeft een boost nodig om sterker te worden maar heeft ook nood aan zachte producten om stabiel te blijven.

Het Dermalexgamma voor de droge en gevoelige huid is speciaal voor jou ontwikkeld. 

Onze tips

  1. Is je huid droog in de winter?  Het is aan te raden om je huidverzorgingsroutine aan te passen in functie van de seizoenen en het klimaat. Gebruik in de winter een diep voedend product voor de droge huid. Zo kan je huid zich beter beschermen tegen extreme temperaturen, tegen de wind en tegen uitdroging door de centrale verwarming.

  1. Heb je droge handen door ze vaak te wassen? Verzorg je handen zomer en winter. Gebruik een milde reiniger en vergeet niet ze te hydrateren na elke wasbeurt. Een trucje: zet een hydraterende handcrème bij de wastafel naast je reinigingsproduct. Zo vergeet je het zeker niet! Ook het gebruik van hydroalcolische gel kan je huid uitdrogen!

 

© Dermalex

Online kopen