Huidbehoefte

Rosacea

Wat is rosacea?

De naam verwijst naar een mooie bloem, maar het is een chronische aandoening waarbij de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid uitzetten wat roodheid veroorzaakt. De aandoening evolueert met onregelmatige opflakkeringen. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid, een branderig of prikkend gevoel, en soms puistjes of zichtbare adertjes. Rosacea komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur.

Wat zijn de oorzaken van rosacea?

De precieze oorzaak van rosacea is niet bekend, maar bepaalde factoren kunnen de opstoten triggeren of erger maken. Mogelijke triggers zijn stress, droge lucht, temperatuurschommelingen, zon en ook alcohol, dat de bloedvaten verwijdt. Een huid met rosacea is gevoelig en heeft een aangepaste verzorgingsroutine nodig. Vermijd ook alles wat kan irriteren zoals water met een hoog kalkgehalte, heet water, scrubs en huidproducten die parfum of alcohol bevatten.

Welke Dermalex-producten zijn geschikt voor rosacea?

De crème Dermalex Anti-Roodheid is speciaal ontwikkeld voor het behandelen, herstellen  en versterken  van een huid met lichte tot matige symptomen van rosacea. Het product helpt de natuurlijke huidbarrière te versterken en vormt daarbij een beschermende laag die een dagelijkse ondersteuning biedt tegen externe factoren. De crème bevat ook specifieke UV-filters en heeft een klinisch bewezen doeltreffendheid voor de verlichting van rosacea-symptomen. De roodheid en de zichtbare spinadertjes verminderen.

Tips

Hoe kan je rosacea voorkomen?

Er is geen behandeling die rosacea kan genezen maar het is wel mogelijk om de aandoening onder controle te houden met de juiste voorzorgen en een goede verzorgingsroutine. Rosacea is een aandoening die vaak voorkomt bij een droge huid. Een geschikte hydraterende crème is essentieel om de huidbarrière te herstellen en te versterken. Vermijd ook de hierboven vermelde factoren die een opflakkering kunnen triggeren.  

Een evenwichtig voedingspatroon, goede hydratatie, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging kunnen ook helpen om de symptomen te verlichten.

© Dermalex

Online kopen