Waarom is mijn huid droog in de winter? Onze tips voor je winterhuid.

In de winter wordt je huid zwaar op de proef gesteld door de centrale verwarming en de ijzige wind. De droge binnenlucht haalt het vocht uit je huid, net als de kou die de bloedvaten in je lichaam doet samentrekken om warmteverlies te vermijden. Het resultaat? Een minder doorbloede huid en luie talgklieren die minder talg produceren. Zelfs een normale huid droogt vaak uit in de winter. En de droge huid, die wordt nog droger.

Gelukkig bestaan er voor elk huidtype oplossingen om de huid te beschermen tijdens de koude wintermaanden. Dit zijn een paar handige tips:

 

  • Tip 1. Pas je verzorgingsroutine aan. Ja hoor, in de winter kan je gerust een meer vette, rijkere lotion gebruiken om je huid te beschermen wanneer die minder talg aanmaakt. De Ultra Hydrating Moisturizer van Dermalex is ideaal om de natuurlijke huidbarrière te helpen versterken.
  • Tip 2. Neem liefst lauwe douches en gebruik milde producten. Lijkt een warm schuimend bad aanlokkelijk om je op te warmen? Slecht idee. Het hete water droogt je huid nog meer uit doordat het haar beschermende barrière oplost. Hetzelfde geldt voor te agressieve schuimende zeep. De bad- en doucheproducten van Dermalex beschermen de huid tijdens het wassen. Onze Hydrating Shower Cream hydrateert zelfs bij het douchen. Nog een goede raad? Droog je af door je huid te deppen zonder te wrijven en smeer je in met hydraterende crème wanneer je huid nog vochtig is.
  • Tip 3. Bedek je gezicht en je handen, zeker op de fiets en wanneer je langere tijd buiten bent. Een dunne laag hydraterende crème onder je handschoenen is de beste manier om je handen zacht te houden en te beschermen.
  • Tip 4. Hydrateer! Hydrateren doe je ook van binnenuit: drink groene thee, kruidenthee, soep, verse vruchtensap, … Alle gezonde dranken zijn goed om gehydrateerd te blijven. Alcohol en koffie vermijd je beter, want die drogen je huid net uit. Drink je vaak te weinig? Gebruik een app die je regelmatig een reminder geeft.
  • Tip 5. Beweging. Lichaamsbeweging zorgt voor een goede bloedcirculatie zodat de huid ook goed doorbloed blijft. Heb je een droge huid, dan ga je beter niet joggen wanneer het heel koud is. Een workout of yogasessie bij je thuis zijn dan betere opties. Als je je huid voldoende beschermt, kan je wel naar buiten voor een stevige wandeling. Bedek je met de juiste kledij en vergeet je zonnecrème niet. Zo kan je toch genieten van de frisse buitenlucht.
  • Tip 6. Gebruik een luchtbevochtiger. De lucht in huis kan soms heel droog zijn. Dat is vaak zo in de winter, wanneer de verwarming volop brandt. Een luchtbevochtiger kan dat oplossen. Wil je die liever niet kopen? Laat gewoon water koken in een pan zonder deksel zodat de damp zich kan verspreiden in de kamer.
  • Tip 7. Kies voor gezonde voeding met veel vitamines, omega 3 en omega 6. We kunnen het niet genoeg herhalen: voor een mooie huid moet je ook gezond eten. Amandelen, noten, olijfolie en vette vis helpen je huid in de diepte te voeden.

Ontdek onze Ultra Hydrating Moisturiser

  • Behandelt droogheid en jeuk
  • Voorkomt opstoten van eczema
  • Voor de zeer droge huid

Bekijk product

© Dermalex

Online kopen