Wat is eczema?

Eczema is een chronische huidaandoening die leidt tot een rode, jeukende, droge en gebarsten huid. Opstoten kunnen zich voordoen op elk deel van het lichaam. Er zijn verschillende soorten eczema en de aandoening varieert van persoon tot persoon. Eczema kan, ongeacht het type, een zeer moeilijke en pijnlijke aandoening zijn om mee te leven. Er is de psychologische kant: de zichtbare symptomen maken veel personen met eczema zeer zelfbewust. Daarnaast heeft eczema ook een grote impact op het fysieke welzijn aangezien de constante jeuk kan leiden tot slapeloze nachten en vermoeidheid.
Gelukkig zijn er behandelingen beschikbaar die kunnen helpen om de symptomen te verlichten.

Atopisch eczema en contacteczema

De twee vaakst voorkomende types zijn atopisch eczema (vorm die het vaakst voorkomt in de huidplooien) en contacteczema (vorm die het vaakst voorkomt op de handen en voeten).

Hoe Dermalex helpt

Het Dermalex gamma van crèmes werd speciaal ontwikkeld om je huid te hydrateren en te beschermen en om je natuurlijke barrière sterk en gezond te houden. Het is klinisch bewezen dat ze de symptomen die huidproblemen zo onaangenaam en pijnlijk maken behandelen en verlichten.
Elk product uit het gamma werd ontwikkeld op basis van een grondige kennis van de oorzaken van veelvoorkomende huidaandoeningen.

Bekijk producten

Frequently Asked Questions

Zie hieronder voor vaak gestelde vragen

Eczema

References

4. Nutten, S., Atopic dermatitis: global epidemiology and risk factors. Ann Nutr Metab, 2015. 66 Suppl 1: p. 8-16.
5. Bieber, T., Atopic dermatitis. Ann Dermatol, 2010. 22(2): p. 125-37.
6. Larsen FS, H.J., Epidemiology of Atopic Dermatitis. Immunol Allergy Clin North Am, 2002. 22: p. 1- 24.
7. Koppes SA, C.F., Lammers LA, Frings-Dresen M, Kezic S, Rustemeyer T, Efficacy of a Cream Containing Ceramides and Magnesium in the Treatment of Mild to Moderate Atopic Dermatitis: a Randomized, Double-Blind, Emollient- and Hydrocortisone-Controlled Trial. Acta Dermato- Venereologica, 2016.
8. Simpson, E.L., et al., Emollient enhancement of the skin barrier from birth offers effective atopic dermatitis prevention. J Allergy Clin Immunol, 2014. 134(4): p. 818-23.