Een gids voor
een sterkere huid

Je huid fungeert als een natuurlijke barrière met de buitenwereld. Ze helpt je lichaam te beschermen tegen de allergenen, virussen en bacteriën waarmee je elke dag geconfronteerd wordt. Daarom loont het ook de moeite om er zorg voor te dragen.

De huid: je natuurlijke barrière

Een van de belangrijkste functies van onze opperhuid is de vorming van een huidbarrière. Die barrière zorgt ervoor dat irriterende stoffen, micro-organismen en allergenen het lichaam niet kunnen binnendringen. De huidbarrière reguleert ook het vochtverlies en helpt zo je huid zacht en soepel te houden.

De huidbarrière bestaat hoofdzakelijk uit de hoornlaag, die de buitenste laag vormt van de epidermis.

De hoornlaag is, net zoals een muur met bakstenen en mortel, opgebouwd uit twee delen. De “bakstenen” zijn de dode huidcellen die ook wel hoorncellen genoemd worden. De “mortel” zijn de lipiden (of natuurlijke oliën). De hoorncellen bevatten voornamelijk natuurlijke vochtinbrengende elementen zoals ureum en melkzuur, die bijdragen tot het aantrekken van water naar de cellen. De lipiden houden de hoorncellen op hun plaats en helpen om de gaten tussen de cellen op te vullen. De hoorncellen en lipiden vormen samen de beschermende barrière van je huid die helpt het vocht binnen te houden en de allergenen buiten te houden.

Wat gebeurt er als je natuurlijke barrière beschadigd is?

Als de natuurlijke barrière van de huid verzwakt of beschadigd is, zal je lichaam moeilijkheden ondervinden om het juiste vochtgehalte te behouden. Dit kan de oorzaak van een droge huid zijn.

Een droge huid kan er schilferachtig uitzien, met rode, geïrriteerde of droge witte plekken. De huid kan op die plaatsen ruw en oneffen aanvoelen en gaat typisch samen met een trekkerig gevoel en jeuk en kan uiteindelijk evolueren tot pijnlijke kloven.

Een verzwakte huidbarrière kan een verdere toename van vochtverlies tot gevolg hebben, wat resulteert in een meer uitgesproken gevoel van droogheid alsook een verhoogde kwetsbaarheid van de huid. Daarenboven kan een droge huid ook jeuk veroorzaken, die neiging kan geven tot krabben. Wanneer men vaak jeuk heeft en dus vaak krabt, kan men de huid verder beschadigen. Dit verhoogt op zijn beurt het risico op bijkomende huidinfecties en zelfs eczema.

Hoe Dermalex helpt

Het Dermalex gamma van crèmes werd speciaal ontwikkeld om je huid te hydrateren en te beschermen en om je natuurlijke barrière sterk en gezond te houden. Het is klinisch bewezen dat ze de symptomen die huidproblemen zo onaangenaam en pijnlijk maken behandelen en verlichten.

Elk product uit het gamma werd ontwikkeld op basis van een grondige kennis van de oorzaken van veelvoorkomende huidaandoeningen.

Bekijk producten

Intensieve hydratatie en bescherming voor de droge huid

Jeuk, irritatie of een schilferende huid zijn tekenen dat je huid droog is.

Onze huid is ons grootste orgaan en onze eerste bescherming tegen invloeden van buitenaf. Hoewel deze natuurlijke barrière zeer effectief is, is ze ook zeer gevoelig. Subtiele wijzigingen in temperatuur of luchtvochtigheid kunnen ervoor zorgen dat je huid droger aanvoelt dan normaal. Dermalex kan helpen om je huid zacht en soepel te houden.

Droge huid