50 jaar Dermalex

Al meer dan 50 jaar draagt Dermalex zorg voor de huid. Met innovatieve formules en producten voldoet het ook aan al jouw huidverzorgingsbehoeften. Lees hieronder enkele hoogtepunten uit onze geschiedenis.

1964

Oprichting van Dermalex:

In die tijd bereidden apothekers de meeste medicijnen nog in hun apotheek zelf. Zo niet Anne-Marie Damas. Zij had het bijzondere talent om deze complexe magistrale voorschriften te vernieuwen en om te zetten in zogenoemd galenische formules. In haar apotheek en in de aangrenzende garage herwerkte ze zo complexe voorschriften tot eenvoudig te bereiden producten.

 

Guy Hufkens, een Limburgse industrieel, had vertrouwen in Damas’ manier van werken en besliste in haar project te investeren. De productie-eenheid in Paal die trouwens nog altijd actief is – kreeg de veelzeggende naam Laboratoire Galenco en maakt deel uit van Dermalex.

 

Dermalex is een schot in de roos! De producten vinden eerst afzet aan de Universiteit van Luik, waarna ze de Belgische Dermatologie veroveren.

2003

Overname door Omega Pharma:

De overname door Omega Pharma betekende voor Dermalex een doorbraak in de dermato-cosmetologie. Innovatieve formuleringen in combinatie met traditionele ingrediënten als teunisbloemolie, glycerine en allantoïne zorgden voor grote vernieuwing.

2009

Extra aandacht voor de droge en gevoelige huid:

Speciaal voor mensen met een droge en gevoelige huid bracht Dermalex een aantal nieuwe verzorgingsproducten op de markt. Dankzij hun unieke samenstelling voeden en herstellen ze je huid. Bovendien zijn ze uiterst mild én hypoallergeen.

2014

50 jaar Dermalex!

Met een nieuwe verpakking in frisse kleuren oogt Dermalex jonger dan ooit.

De producten kregen, naast een verbeterde samenstelling, ook een heerlijke geur van bloemaccenten met een frisse toets van eucalyptus en munt. Die mix zorgt voor een delicate geur die subtiel aanwezig is.

 

Crème Body & Face is een veelbelovende nieuwkomer in het gamma. Haar rijke, hydraterende formule bevat Syricalm® en is bestemd voor mensen met een extreem droge huid. Deze crème voor lichaam en gelaat heeft een aangename, smeuïge textuur, ze is hypoallergeen en irriteert de ogen niet.